Elleke Bijsterveld

Mijn missie in het leven is om kinderen de ruimte te geven alles wat ze in zich hebben te ontplooien en zich goed te voelen!

Meer dan 30 jaar heb ik als muziekdocent gewerkt met kinderen. Ik ben begonnen in het speciaal en regulier basisonderwijs. Meer dan 10 jaar heb ik in Haarlem Kinder- en Jeugdkoren geleid. Een logische vervolgstap was om aanstaande leerkrachten in het basisonderwijs op te leiden, aan de PABO in Haarlem.

Van september 2000 tot september 2023 ben ik werkzaam geweest aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, als muziekdocent. Ik werkte er op zaterdag met getalenteerde kleuters die we met ons team op het gehoor een muziekinstrument leren spelen. Elke week was het feest als deze gretige kinderen binnenstormen. Klik hier voor meer informatie over PI Muziek voor Kleuters. 

Tot juli 2017, heb ik les gegeven aan de School voor Jong Talent, ook verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. Deze kinderen uit groep 7/8 en klas 1 t/m 3 VO volgen de Dansvakopleiding, het voortraject van de Academie voor Beeldende Kunst of van het Conservatorium.

In september 2009 heb ik mijn diploma tot kindercoach behaald en in juni 2011 ben ik afgestudeerd als kinder- en jongerentherapeut. Van oktober 2009 tot oktober 2011 werkte ik in De Praktijk in Heemstede, sinds september 2010 in mijn eigen praktijk.

Vanaf november 2017 ben ik betrokken bij Druppel Academy, een scholingsbedrijf dat trainingen en opleidingen verzorgt voor collega's. We bieden o.a. de Specialisatie Puber- en Jongeren Therapie aan. Voor mij is het werken voor Druppel Academy een mooie manier om tot verdere verdieping te komen!

Sinds september 2012 is mijn praktijk gevestigd aan de Ruysdaelstraat 2 in Haarlem, vlak achter het station (zie contact en route). In het oud-winkelpandje uit 1910 kan ik zowel kindercoaching/therapiesessies als muziekactiviteiten op maat verzorgen!

In oktober 2023 bestaat mijn praktijk alweer 14 jaar. In de tussentijd hebben meer dan 400 kinderen/jongeren en ouders een beroep op mij gedaan.

Werken met kinderen en jongeren is het leukste wat er is. Ze hebben zoveel mogelijkheden en verdienen het dat we het beste van onze krachten aanwenden om hen te helpen tot ontplooiing te komen!